Ikonderzoekwater.nl

Van 2010 t/m 2012 heeft Bureau BuitenWater binnen het project ikonderzoekwater.nl gezorgd voor de introductie en ondersteuning van het project in de provincie Gelderland. Dit hield onder meer in het opbouwen van een netwerk en een helpdesk voor alle leerlingen van Gelderse scholen die graag ondersteuning hebben bij het maken van hun profielwerkstuk over water.

Ikonderzoekwater.nl biedt eindexamenleerlingen van HAVO en VWO de mogelijkheid een reële onderzoeksvraag uit de watersector te beantwoorden in hun profielwerkstuk. De scholieren worden niet alleen door hun docenten begeleid maar ook door professionals uit de waterwereld. Waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven, ingenieursbureau's, aannemers en anderen hopen zo meer leerlingen te interesseren voor een studie en beroep in de waterwereld.

 

Voor leerlingen betekent deelname aan Ikonderzoekwater.nl praktijkervaring buiten de school èn hun profielwerkstuk krijgt meer kwaliteit door de input van deskundigen en hun netwerk.
De docent kan zich meer richten op procesbegeleiding. Daarnaast raakt hij/zij op de hoogte van nieuwe onderwerpen en actuele ontwikkelingen. Het vak wordt voor de docent nog leuker!